Bingöl'de doğan ve İzmir'de yaşayan Akbulut, resme olan ilgisini küçük yaşlarda keşfetti ve profesyonel olarak bu alanda çalışmalarını sürdürdü.

Aziz Barnabas'ın himayesindeki Manastır Müzesi Aziz Barnabas'ın himayesindeki Manastır Müzesi

Sanatın İlk Adımları: Atatürk'ün Portresiyle

1981 yılında, ilkokul sıralarında Atatürk'ün yüzüncü doğum günü için düzenlenen bir resim yarışmasına katılan Akbulut, çizdiği portre ile İzmir birincisi oldu. Bu başarı, sanat yolculuğunun ilk adımlarını attığı döneme denk gelir.

Grafikten Resme: Sanatın İzinde

Üniversite yıllarında Hukuk fakültesinde okurken içsel bir çağrı hissederek okulu bırakan Akbulut, Güzel Sanatlar Fakültesine girer. Grafik bölümünden mezun olduktan sonra uzun yıllar reklamcılık yapmasına rağmen resme olan tutkusu hiç eksilmez.

İçsel Yolculuk: Fotoğraftan Tuvale

Ressam Ekrem Yalçındağ'ın teşvikiyle resme yönelen Akbulut, son on yıldır bu alana yoğunlaşır. Tutulma avcıları grubuna dahil olarak çıktığı seyahatlerde çektiği fotoğraflardan ilham alarak doğayı ve ormanları soyutlaştırarak tuvallere yansıtır.

GT Art Sanat Galerisinde Sergi

7 ile 21 Mayıs tarihleri arasında GT Art Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, toplam 22 yağlı boya tablo bulunuyor. Serginin kreatörlüğünü ise Ressam Ekrem Yalçındağ üstlenmiştir.

Editör: Egemen Sayın